středa 4. března 2015

DOMÁCÍ ZMRZLINA


Uznávám, že i když se jaro postupně blíží, tak na zmrzlinu je asi přeci jen brzy. Já ji, ale připravovala na jednu z našich rodinných oslav na žádost mého bratra. A věřím, že už brzy si budeme moci dát zmrzlinu i venku. A pokud ne, tak si recept přečtěte a zjistíte jak jednoduché je vyrobit si domácí zmrzlinu a ohlasy budou jen pozitivní.

Ingredience:
  • 2 vrchovaté lžíce mascarpone
  • 200g malin, rybízu, jahod... (necelý hrneček)
  • 170ml kokosového mléka
  • 2-3 lžíce moučkového cukru (podle typu ovoce, rybíz nebo ostružiny budou potřebovat více cukru než maliny nebo jahody)
Postup:
Postup je velmi jednoduchý, ovoce si dáme do vysoké nádoby, přidáme mascarpone, mléko, cukr a tyčovým mixérem hezky rozmixujeme. Tuto směs předáme do kovové nádoby (nutné, aby byla kovová, kvůli vodivosti), kde směs metličkou promícháme a vložíme do mrazáku (i s metličkou) na půl hodiny a pak ji promícháme a opět vrátíme (to budeme opakovat asi 5x - každou půl hodinu promícháme). Po pátém míchání metličku vyndáme a zmrzlinu necháme zmrznout nejlépe do druhého dne.

1 komentář:

Děkuji za přečtení a Váš komentář!