čtvrtek 12. února 2015

Domácí těstoviny


Jak už asi někteří z vás ví, jsem těstovinoholik. No, že bych je musela jíst pořád to ne, ale ráda zkouším různé druhy italské kuchyně. A tak jsem si řekla, že zkusím udělat domácí těstoviny (konkrétně tagliatelle) a byla jsem překvapená, jak jednoduché to je.

Ingredience (tak na 2 porce):

  • 250g hladké mouky (nebo 00)
  • 2 vejce
  • kapku e.p. olivového oleje
  • špetka soli
  • trocha vody
Postup:
Mouku si vysypeme na Vál a uprostřed uděláme díru, do které dáme vajíčka, olej a sůl (viz foto). a vše začneme promíchávat vidličkou. Přikápneme vodu a rukama vypracujeme hladké těsto (může se stát, že budete potřebovat ještě trochu mouky), těsto budeme rukama propracovávat asi 10 minut. Potom ho přiklopíme miskou na půl hodiny. Nakonec rozválíme válečkem a nakrájíme na náš požadovaný tvar - tagliatelle, lasagne atd. Pokud je chceme hned podávat vaříme ve vodě asi 3 minuty nebo je usušíme. Na něco je zavěste a dejte na teplé místo.

1 komentář:

  1. To vypadá dobře :) Domácí těstoviny mě dělat vlastně ani nenapadlo, ale určitě budou mnohem lepší!

    OdpovědětVymazat