středa 21. ledna 2015

Sójové maso se zeleninou


Krásný čtvrtek všem! Dnes oproti minulému receptu zase zdravější jídlo. Nevím jak vy, ale já mam sójové maso velmi ráda, poprvé jsem ho vyzkoušela asi před čtyřmi lety, kdy jsem si jej přidala do svého oblíbeného kuskusu a musím říct, že jsem byla příjemně potěšena. Jeho příprava je velmi jednoduchá, jen ho uvaříte ve vývaru nebo nějak okořeněné vodě. Tím chci tedy říct, že bych vám ho mohla doporučit a zajímal by mě váš názor na něj - máte jej rádi nebo jste ho ještě neochutnali?

Budeme potřebovat:

  • 1 balíček sojových kostek/nudliček/plátků
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • vývar
  • pepř
  • sůl
Postup:
Sójové maso si uvaříme ve vývaru s pepřem asi 10 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky a pórek na kolečka. Cibuli a pórek osmažíme na olivovém oleji, oloupeme a nakrájíme si mrkev a přidáme ji k cibuli a pórku. Když je zelenina hotová odstavíme ji a přecedíme si sójové maso, přidáme ho na pánev k zelenině a dáme na oheň. Přidáme 2 lžíce sójovky, zamícháme a máme hotovo. 

1 komentář:

  1. Ja som sojove mäso ešte nejedla, a neviem, či to budem niekedy skúšať ale možno raz, keď budem hladná. Dám si tvoj recept do záložky! :-)
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!