čtvrtek 8. ledna 2015

Rigatoni s kuřecím masem


No jooo, klasicky co jiného než těstoviny? Když já si prostě nemůžu pomoc. :D Dnes jsem prostě měla chuť na něco teplého, ale zároveň rychlého a tento recept na to perfektně sedí. Tak pokud potřebujete rychlý oběd, který si můžete vzít i s sebou do krabičky do práce/školy a jíst ho i za studena, určitě se do něj pusťte. :) 
Tuhle krásnou červenou pánev jsem dostala k Vánocům, má speciální keramický povrch, díky kterému je pánev odolnější vůči poškrábání a vaří se na ni zdravěji. 

Budeme potřebovat: (cca 4 porce)

  • 500g rigatoni (nebo jiné těstoviny)
  • 5 lžic rajčatového protlaku
  • 5-8ks cherry rajčátek
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • pepř
  • sůl
  • bazalka (sušená i čerstvá)
  • špetka sladké červené papriky
Postup:
Rigatoni budeme vařit 9 minut v osolené vodě s olejem. Mezitím si na pánvi restujeme cibuli, nakrájenou na drobno, kuřecí prsa, nakrájené na nudličky, propasírovaný česnek a nakrájená cherry rajčátka. Když je cibule a maso hotové přidáme protlak a čtvrt hrnku vody, kterou dochutíme bazalkou, solí a pepřem podle chuti a přidáme jen špetku papriky. Za míchání necháme ohřát. Rigatoni slijeme a dáme do mísy, do které přelijeme i naši omáčku a pořádně promícháme, nakonec posypeme parmezánem.

3 komentáře:

  1. Musím Tě sledovat, protože na Tvém blogu vidím moooc dobrého jídla a na to mě naláká snad úplně každý !:)
    Opravdu povedená práce :) mrkni i ke mně, také se tam obejevují recepty a třeba Tě tak něco zaujme :))
    PinkPomegranate

    OdpovědětVymazat
  2. looks so tasty !

    www.madamedaria.blogspot.com

    OdpovědětVymazat