Už začal prosinec a proto jsem začala s cukrovím, alespoň rohlíčky (protože ty to těch 20 dní do Vánoc vydrží a stejně se půlka sní dřív než bude 3. advent :D). Tyto rohlíčky pečeme každý rok a jsou naprosto výborné, krasně voní a chutnají. Určitě vyzkoušejte a pak mi dejte vědět, jak se vám povedli.
Suroviny: (na cca 50 ks)
- 80 g namletých vlašských ořechů
- 30 g čekankového sirupu (nebo ještě dalších 40 g cukr moučky - lépe se s těstem pracuje)
- 40 g cukr moučky
- 280 g celozrnné žitné mouky
- 1 lžička skořice
- 1 sáček vanilkového cukru
- 90 g řepkového oleje
- 1 žloutek
Postup:
Smícháme suché ingredience, ke kterým přidáme olej a žloutek a zaděláme rukama nebo v robotu. Těsto by mělo být mastnější. Těsto zabalíme do mikrotenové folie a dáme odpočinout na 30 minut do lednice. Po půl hodině si těsto rozdělíme na menší kusy a propracujeme. Začneme tvarovat rohlíčky a dáme péct do vyhřáté trouby na 170°C na 15-20 minut. Nakonec rohlíčky obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Haha, tak toto je naša domáca srdcovka, nebolo by Vianoc keby neboli rohlíky..:-)
OdpovědětSmazatDijoun&Klaudi
Hned bych si dala!
OdpovědětSmazatIf anyone is up to following each other, let us know!
http://curyinthecity.blogspot.com/
Fashion&Fun PARIS
Vypadají velmi chutně
OdpovědětSmazathttp://marketatrpisovska.blogspot.cz/
hmm, yummy :)
OdpovědětSmazatwww.bridgeofmemories.blogspot.com