úterý 18. listopadu 2014

U Sousedů


Dnes, po delší době, opět článek z rubriky Kam v Praze. U nás v ulici otevřeli novou restauraci U Sousedů (na Kavalírce). Hned od začátku jsem si všimla, že má restaurace každý den téměř plno, takže bylo jasné, že ji musím vyzkoušet. A konečně asi po měsíčním odkládání jsme se s mamkou odhodlaly po návštěvě kina k dalšímu "kulturnímu" zážitku, a to návštěvě této restaurace. Mimochodem v kině jsme byly na Pohádkáři a ani jedna z nás by tento film nemohla doporučit a zatím jsem neslyšela moc dobrého. 
Restaurace má otevřeno každý den od 11-23 hod. Restaurace je v menším prostoru, ale i tak je zde mnoho stolů a přesto nejsou namačkané. Interiér je tvořen převážně dřevem, což vypadá velmi hezky. Stěny zdobí různé fotografie z Košíř (tedy Kavalírky) a Smíchova, fotografie jsou jak aktuální, tak i 20 (a více) let staré. Obsluha je velmi milá, usměvavá a pohotová. 
Asi vás hodně zajímá i cena, řekla bych, že ceny jsou přijatelné. Nemohu zrovna tvrdit, že je tato restaurace levná, ale na druhou stranu za tak velké a výborné porce my přijdou přijatelné. 

S mamkou jsme si jako předkrm daly pečený lilek s kozím sýrem - není snad nic co bych tomu mohla vytknout, naprosto výborné jídlo, krásně naservírované. Opravdu skvělé! Jako hlavní chod jsem si dala filet z lososa s hráškovým ragú a mamka hovězí flank steak. Kdyby jste viděli ty porce, takhle velký kus lososa jsem nikdy v restauraci nedostala. Jídlo bylo opravdu vynikající, hráškové ragú bylo absolutně dokonalé, losos skvělé propečený a ochucený a dohromady tvořili absolutně skvělou kombinaci. Mamka si svůj steak také moc pochvalovala. Jediné co bych vytkla je, že jsem se tak strašně přejedla, že i přes skutečnost, že bydlím asi 50 metrů od restaurace, tak jsme se málem nedokutálela domu. :D Pokud by vás zajímali přesnější informace o ceně, taj losos stál 265,-, flank steak 295,- a lilek 125,-

Restauraci musí doporučit a řekla bych, že tato restaurace je jedna z nejlepších, které jsem kdy navštívila. :)





Žádné komentáře:

Okomentovat