sobota 22. listopadu 2014

Lívance bez kynutí

Protože jsem ve čtvrtek vařila přesnídávku, kterou si ráda dávám na své lívanečky, tak jsem se rozhodla si je dnes udělat k snídani. Tento recept mám nejradši, protože s droždím mi nějak lívance nechutnají a tyhle jsou rychlejší a jsou nadýchané i bez droždí. ;)

Suroviny:
  • 250ml mandlového mléka (nebo kravského)
  • 150g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 vajíčka 
  • špetka soli a cukru

Postup:
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, cukr a sůl a promícháme. K této suché směsi přidáme 2 žloutky a mléko a metličkou promícháme. V jiné nádobě si uděláme sníh z bílků, který pak stěrkou zamícháme do naší směsi. Po té na pánvi smažíme dozlatova z obou stran. Podáváme s džemem a máslem (nebo jako já s máslem a přesnídávkou).
Tip: V létě si je dejte s čerstvým ovocem a teď v zimě? Třeba s mraženými malinami :)


2 komentáře:

  1. jeee ty vypadají krásně a lívance přímo zbožňuju! hezký článek :)

    bbblisss.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!