středa 15. října 2014

Švestky ve slanině


Tak a máme tu další recept, tentokrát na takový malý předkrm (dalo by se říct jednohubky). Tyhle švestičky ve slanině jsem poprvé jedla asi před 6 lety na jednom pracovním rautu, kde jsem byla s mamkou a okamžitě jsme se do nich obě "zamilovaly". 


Opravdu je mohu jen a jen doporučit. Hodí se ke každé příležitosti a nebo jen tak na chuť. ;)

Suroviny:


  • balíček sušených švestek
  • slanina/šunka
  • párátka









Postup:

Každou švestku obalíme do slaniny a dáme na pekáček (můžete, ale nemusíte pod ně dát pečící papír). Pokud chcete, aby švestky byly opravdu jako jednohubky, tak je nejlepší dát si do nich párátko, ale to je jen na vás. 


Ve chvíli kdy máte všechny švestky omotané ve slanině dáte je do trouby zapéct. Nejlepší je 220°C na 15-20 minut, ale samozřejmě je lepší je hlídat a dopéct je podle vaší chuti.


Dobrou chuť :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!