sobota 20. září 2014

PASTA AL POMODORO


Italská kuchyně je pro mě nejoblíbenější ze všech kuchyní. Je velmi rozmanitá - můžete si dát zdravé nebo dietní jídlo, s mořskými plody nebo hovězím, s rajčaty nebo smetanou... A to mluvím jen o těstovinách, ale máme tu i jejich skvělé zákusky, předkrmy nebo polévky! :)

Dnes jsem dostala chuť na jedny z mých oblíbených těstovin al pomodoro. 


Suroviny:
  • těstoviny (jakékoliv) 
  • 400g loupaných rajčat
  • 3 stroužky česneku
  • pár lístků bazalky
  • trocha soli a pepře
  • olivový olej
  • parmezán
Postup:
Uvaříme těstoviny al dente. Mezi tím na pánvi osmahneme česnek, který jsme předtím nakrájeli na malé proužky. Loupaná rajčata si nakrájíme na kostičky a pak je i s bazalkou, nasekanou na drobno, přidáme k česneku a necháme chvilku na pánvičce. Nakonec na pánev přidáme i těstoviny a pořádně promícháme. 
A můžeme servírovat, nandáme na talíř a posypeme parmezánem. 

Bon appétit :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!