úterý 19. srpna 2014

Houbová omáčka


Od kamarádky jsem dostala strašně moc hub (praváků), tak jsem se rozhodla, že udělám omáčku a smaženici. Houbovou omáčku dělám k těstovinám jako bezmasé jídlo. 
Suroviny:

  • 4 velké houby (čerstvé i sušené - sušené na půl hodiny namočte do vody)
  • hrneček mléka
  • 2 lžíce hl. mouky
  • 1l vody
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • cibulka
  • těstovinové vrtulky
Postup: 
Na pánvi si osmahneme cibulku a přidáme dvě lžíce hladké mouky, trochu studené vody a umícháme jíšku. K jíšce přidáme litr vroucí vody a pořádně promícháme. Přidáme houby a ochutíme (můžeme dochutit až v úplném závěru), necháme asi 15-20 minut vařit. Zatím si v hrnečku mléka (na 1l vody 1 hrneček mléka) rozmícháme další dvě lžíce vody a po 15-20 minutách přidáme k vodě, rozmícháme a necháme chvilku vařit, případně dochutíme. Během toho si standartě připravíme těstoviny (ve vodě s trochou soli a olivového oleje vaříme asi 10 minut). 
Na talíř dáme těstoviny, na které nalijeme omáčku. 

Omáčka se hodí i k masu a houskovému knedlíku.;)



Přeji dobrou chuť. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat