sobota 30. srpna 2014

Domácí chipsy


Tento recept jsem četla v časopise F.O.O.D. a zaujal mě, tak jsem ho hned zkusila. Recept jsem si trochu upravila a je z něj "zdravější" verze chipsů (přinejmenším víte co do nich dáváte).

Suroviny:
  • kořenová zelenina (já použila brambory a mrkev, ale můžete i řepu, celer a tak dále)
  • olivový olej
  • provensálské koření
Postup:

Kořenovou zeleninu pořádne omejeme a ostrouháme. Po té si vezmeme struhadlo a nastrouháme zeleninu na tenounké plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a začneme na pokládat plátky (nedávejte ji příliš moc, aby se neslepili) a opékejte do zlatova, pak odsajte přebytečný olej papírovou utěrkou. Do misky dejte koření a chipsy v ní pořádně promíchejte. 

Dobrou chuť

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za přečtení a Váš komentář!